Путин предлага на САЩ споразумение с взаимни гаранции за ненамеса в изборите

Руският президент Владимир Путин призова днес за споразумение между Русия и САЩ, за да се гарантира, че няма да има кибернамеса в изборите и вътрешните работи на другата държава, съобщи пресслужбата на Кремъл.

В изявление преди президентските избори в САЩ на 3 ноември Путин призова за презареждане на отношенията между Русия и САЩ и каза, че иска между двете страни да бъде сключено споразумение за предотвратяване на инциденти в киберпространството.

Путин предлага Москва и Вашингтон да си сътрудничат в сферата на информационните технологии, за да се насърчи сключването на глобален пакт за ненамеса в тази област.

Путин иска съвместно да се разработи и сключи двустранно междуправителствено споразумение за предотвратяване на инциденти в информационното пространство по аналогия с действащото съветско-американско Споразумение за предотвратяване на инциденти в открито море и въздушното пространство над него от 25 май 1972 г.

Руският лидер предлага възстановяването на редовния пълномащабен двустранен междуведомствен диалог по ключови въпроси за гарантиране на международната информационна сигурност на високо равнище, се казва в текста, публикуван на сайта на Кремъл.

Призоваваме САЩ да дадат ход на руско-американски експертен диалог по въпросите на международната информационна сигурност, без той да става заложник на нашите политически разногласия, призовава руският лидер.

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар