Путин: Нашите ракети могат да преодолеят всяка система за ПВО! (ВИДЕО)

Руският президент Владимир Путин обяви, че разработените от Москва ударни ракетни комплекси могат да преодолеят всяка съществуваща система на противника.

„Ние работим върху такива ударни комплекси, които без съмнение могат да проедолеят всяка система за ПРО. И ние го постигаме, това вече е очевидно“, заяви руският лидер в интервю за тв каналите RT, Al Arabiya и Sky News Arabia.

Президентът припомня, че системите за противовъздушна отбрана са предназначени за унищожаване на балистични ракети.

„А ние, освен че усъвършенствахме многократно нашите балистични ракети, създадохме и друго оръжие, каквото няма никой на света“, подчерта руският президент.

Припомняме, че през 2018 г. Путин съобщи, че Русия създава цяла поредица от най-нови въоръжения. В речта си пред Федералното събрание тази година той продължи темата и разказа за началото на серийното производство на комплекса „Авангард“. Той информира и за успешните изпитания на междуконтиненталната ракате „Сармат“ и крилатата ракета с неограничен обсег и ядрен двигател „Буревестник“. По думите на Путин, превъоружаването на армията и изпитанията на новите оръжия вървят в срок.

По последни данни комплексите „Авангард“ ще застъпят на бойно дежурство в рамките на 2019 г.

По-рано тази седмица, на срещата на върха на лидерите на страните от ОНД Владимир Путин изрази безпокойството си от плановете на САЩ за разполагане на военни технологии в космоса. Руският лидер обаче заяви, че Москва е готова да предприеме ответни мерки.

„Има сериозни замисли сред някои среди от американската страна, що се отнася до космическите совалки. Те дават определени възможности и преимущества във военната сфера, ако милитаризират космоса“, отбеляза Путин.

Президент обаче увери, че всичко е предвидено и Русия достатъчно бързо ще придобие същите възможности.

„Самият факт на разполагане в космоса на каквито и да било бойни комплекси е особено тревожен, повече от присъствието на ракети със среден обсег в Европа“, обясни президентът.

„Нещата могат да стигнат дотам, че над небето на всяка държава да висят някакви ударни комплекси. Летателното време до съответните обекти може да бъде 5-7-8 минути. А управлението на такива системи в космическото пространство не е лесно. Възможни са технологични сривове, всичко може да стане“, предупреди руският президент.

 

Превод и редакция: Епицентър.БГ

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар