Проф. Огнян Герджиков: Това не е джиро, а ”Пунта Мара”

Плеснах се по челото, когато видях с очите си за какво става въпрос. Това е удар във въздуха. Нищо не е станало. Собственик на акциите си е този, който се е опитал да ги джироса така – Георги Попов. Това не е джиро. Това е ”Пунта Мара”.

Това заяви пред bTV юристът проф. Огнян Герджиков.

 

С това свое изказване проф. Герджиков се обърна на 180 градуса, след като преди дни той категорично отсече – Борисов е новият собственик на акциите. Оказа се обаче, както самият Герджиков обясни – доверил се на ушите си, без да види джирото.

 

„Джиро се прави на гърба. Когато има много джира и този гръб не стига, тогава се залепя бял лист на него и се продължават джиросванията. Това е единен документ. Не могат да бъдат два. Причината е, че трябва да е възможно във всеки един момент да се проследи непрекъснатият ред на джирата. Прекъсне ли се веригата, всичко отива по дяволите. Това няма как да стане с отделни документи, както е в случая. Така може масово да се пускат джира – на Путин, на Тръмп…“, обясни проф. Огнян Герджиков.

 

По думите му това и „удар във въздуха“.

 

„Умно е замислено, защото цялата държава се побърка за една седмица. Едва вчера се осъзнах, когато видях с очите си за какво става дума. Мисля, че е направено с недостатъчно знание. Джирото е много по-простичко. Тук има много излишни неща“, обясни проф. Герджиков.

 

Какво обаче ще се случи, ако то се направи както трябва и какви биха били задълженията на премиера Борисов?

 

„Борисов има единствено права, но няма нито едно задължения“, отсече юристът.

Твоят коментар