Проф. Огнян Герджиков освети входната си врата, изрисувана от Яхнаджиев

Иван Яхнаджиев претвори колорита на непоказвана картина на художника-класик Златю Бояджиев върху портата пред дома на бившия председател на парламента и служебен премиер проф. Огнян Герджиков.

Галеристката Цена Бояджиева докара лично платното на именития си дядо, за да могат гостите на тържеството по освещаването да преценят резултата.

 

Всъщност, Яхнаджиев не за първи път превръща входната врата на своя отколешен приятел в произведение на изкуството.

 

Писаната порта, пред която се снимат всички минувачи на столичната улица „Бенковски“, се появява преди десетина години. Сюжетът вече е съвсем различен, но все така ослепителен.

 

В класическия софийски двор съпругата на Огнян Герджиков – Светла бе подготвила здравословна трапеза за поканените на тържеството по освещаването.

 

На централно място върху оградата бе поставена непоказваната досега картина на Златю Бояджиев, който е изрисувал върху нея внучката си с типично за детството й кукуригу на главата.

 

Цена Бояджиева не се поколеба и за миг и завъртя същата прическа, за да покаже, че на години може да е пораснала, но на акъл – не.

 

Певицата Кристина Димитрова, която също бе поканена, гордо показваше голо рамо с бодиарт, сътворен от Иван Яхнаджиев. На събитието присъства и депутатът от ВМРО Александър Сиди със семейството си, който е съсед на проф. Герджиков.

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар