Проф. Михайлов: Нямаме функционираща институция, която да поеме отговорността за ковид-кризата

„Здравната криза води след себе си икономическа, психологическа, културна и всякакви други кризи. Искахме да се видим с министъра на здравеопазването, за да му зададем въпроси и да му посочим нашите предложения. Той беше извикан с процедурни хватки само за да се изкаже. Мина през пленарната зала като бърз влак. Системата трябва да се урегулира, за да посрещнем втората вълна. Ние предложихме тестване на населението, което не се извършва в необходимите измерение. Изоставаме от всички балкански държави в това отношение. В бюджета искаме тестовете да бъдат безплатни“. Това заяви пред БНТ депутатът от БСП д-р Георги Михайлов. 

„Ние имаме огромен брой колеги лекари и медицински сестри, които са заразени. Нашето предложение е да се направят „вечерни болници“, в които да се лекува само COVID-19. В Пловдив се разкри специализирана болница за коронавирус. Психоза в нацията няма, но има напрежение. Трябваше да се създаде национална кампания по всички медии, където да видите и да се запознаете с COVID-19, за да не се спекулира.

 

В интернет има всякаква информация. Има хора, които се помпат с медикаменти, които са с опасни странични ефекти.

Нужно е да се използва помощ от БЧК и да се включат доброволци. Никой не се наема да отговори, дали трябва да се затвори държавата. Имаме „добри“ и „лоши“ ченгета.

Това не е въпрос на приказки. Нямаме функционираща институция, която да поеме отговорността. Не е работа на здравния министър да се занимава с всички последващи кризи. Той не може да се заеме с всички въпроси дори на здравната криза“, каза още д-р Михайлов.

 

„Това, какво ще се случи на избори, ще решат хората. В кризисни ситуации социологическите проучвания отразяват най-нереално резултатите. БСП има възможност да спечели изборите“, каза още социалистът.


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар