Проф. Иво Петров: Пиенето на йонизирана вода може да ни предпази от коронавирус

Лечението с йонизация – озонирането е известно от много години. Доказано е, че тези отрицателни кислородни йони имат позитивно действие върху човека. В нашата болница прилагаме иновативния метод за лечение на COVID- 19 чрез специализирани апарати, а на персонала осигуряваме йонизирана вода, като начин за превенция от зараза. Това заяви националният консултант по инвазивна кардиология проф. Иво Петров пред БНТ.

Планираме клинично проучване на лечението чрез йонизация. Пиенето на йонизирана вода може да е превенция от коронавирус, но водата трябва да се използва до час, след като бъде йонизирана, обясни още медикът в предаването „Още от деня“.

 

Йонизацията като метод за лечение е отдавна познат на медицината метод. В Испания, Италия, Турция, Русия, Куба вече има натрупани данни относно озона и неговите ефекти, добави той. 


Няма нищо притеснително, че през последните дни броят на заразените с COVID-19 расте на фона на тестваните – процентът варира от 2,5 и 4%, което не е драма, обясни проф. Иво Петров.

Според него българското здравеопазване е доказало, че е изключително адаптивно.

„Статистиката сочи, че в България са заети едва 10% от потенциално интензивните, подходящи за COVID-19, легла. Такива са и международните статистики. За разлика от много други страни, напрежението върху нашата здравна система от страна на COVID-19 все още не е голямо“, отбеляза кардиологът.
  


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар