Проф. Ангелов: Осигурени са още 10 коли за Спешната помощ в София, в сряда идват 17 нови линейки

Осигурени са още 10 коли за Спешната медицинска помощ в София, в сряда ще се получат и 17 оборудвани нови линейки. Това каза министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов на брифинг в ЦСМП – София по повод създадената организация по оказване на спешна медицинска помощ в столицата, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Имаше затруднения в обслужването на пациенти в София. Затова решихме с министър Христо Терзийски и по разпореждане на премиера Бойко Борисов да се осигурят допълнително коли за Спешната медицинска помощ и по-специално за територията на София, където е най-големият проблем. Имаме 25 коли за дневно дежурство на разположение. От днес с още 10 коли екипите ще бъдат увеличени с почти 50% и се надяваме от днес да няма проблем с извозването на пациентите от дома им до лечебните заведения“, зави Ангелов.

„В сряда ЦСМП – София град и област ще получи 17 оборудвани нови линейки, които да бъдат включени към екипите, които обслужват гражданите на територията на град София. Така ще подобрим извозването на пациентите. Основният проблем, на който се дължеше ситуацията с чакането на хората, които имаха нужда от екипи, се дължеше на затрудненото приемане на пациенти в лечебните заведения“, допълни той.

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар