Протестът гръмна с нова сила! Хиляди викат: ”Бойко е шубе” и скандират „Оставка“! НА ЖИВО/СНИМКИ

Великото Народно въстание в София не стихва. И в този момент в Триъгълника на властта има огромен брой хора.

Те искат оставките на правителството и главния прокурор Иван Гешев и са против  искането Велико народно събрание, предложено от управляващите.

Гледайте на живо в стрийма на Иво Божков, който сподели, че в момента се излъчва дори по „Евронюз“

Във вечерта на „Великото народно въстание“ хиляди се събират на протеста пред бившия партиен дом – новата сграда на Народното събрание.

Със сблъсъци с полицията, ранени и сълзотворен газ започна 56-ят ден на протести в столицата. Демонстрацията на жълтите павета продължава и към този час.

Следим събитията, очаквайте информация, снимки и видео на живо, предава Оф нюз.

Хронология на протеста:

19:30 ч. – Протестът става все по-многолюден. В последния половин час към него се присъединяват все повече млади хора.

19:24 ч – „В момента Евронюз излъчва пряко нашия протест. Ще продължим, надявам се още тази вечер да имаме резултат. Доживяхме да ни управляват идиоти некадърници ,такава трагедия не се е случвала от освобождението насам“, заяви проф. Минеков от „Отровното трио“.

19:05 ч. – Демонстранти има до средата на паркинга пред Националната галерия, пред бившия партиен дом, както и пред президентството. Хората продължават да се събират.

18:57 ч. – Протестиращите се хванаха за ръце – в знак на това, че са заедно и обединени в своята кауза: оставката на премиера Бойко Борисов, правителството и главния прокурор Иван Гешев.

Снимка: Йорданка Веселинова

18:47 ч. – Демонстрантите аплодираха полицаите. Служителите на реда взеха като подарък от демонстрантите националните знамена и си ги вързаха за униформите.

Протестът се развихри с нова сила пред парламента. Множество жени са застанали на първа линия и викат на полицейския кордон: „Елате при нас, протестът е за вас“, и „Борисов предай се!“ и ”Бойко е шубе!”.

Дамите подканят униформените: „Свалете каските“. Ораторка каза:  „Страхът ви държи. И се радвам, че хората, които не ги е страх са все повече“. Множеството вика „Оставка!“. От Отровното трио обявиха, че освен жандармерия, на площада срещу протестиращите са изпратени ченгета от специализираните полицейски сили и барети.

В момента на площада са хиляди. Множеството от хора се разраства с всяка изминала минута.

Относно решението на патриотите да подкрепат ГЕРБ за нова конституция, адв. Николай Хаджигенов каза от трибуната: „Група идиоти, дошли да вземат всичко от нас. Ние днес сме дошли да кажем: „Не! Баста, Борисов! Борисов, по твоя вина, ти окървави протеста! Бойко е страхиливото премиерче. Бойко е шубе“.

След тези думи хората започнаха да скандират: „Бойко е шубе!“.

Отец Дионисий също взе думата: Бойко Борисов е човеконенавистник. Днес на този площад имаше линейки. Катафалки няма да допуснем. Българската полиция има основен дълг да се опомни. Чува се, че тя се ръководи от  Цветан Александров, но този човек, ако има близки, нека да се вслуша в тяхното сърце. Ако има родители, да им поиска прошка и да им целуне ръка.

Към нас се отнасяха не като към животни, а като към презряни животни. Един човек получи шок, пяна излезе от устата му. Езикът му се обърна. Павел се казва и аз не зная какво се случи с него.

Борисов нас няма да ни държи между двата свята. Разиграва се шоу от най-безславните до този момент председатели на българския парламент. Тази жена не може да се нарече дама. Българи, не се поддавайте на провокации. Полицията служи само и единствено на обществото. Ако имате морал и сърце, не посягайте на никого. Няма да търпим подигравките на тези хора, които са в сградата, наречена „Народно събрание“.

Фрог ще ви информира за събитията тази вечер.

Оф нюз, Фрог нюз

Твоят коментар