Протестиращи сравниха маските с бурките и ги обявиха за национална заплаха

„Маските са опасни за националната сигурност. Има закон, който забранява носенето на маски и бурки“.

Това е мнението на гражданин, който вчера участва в протеста срещу носенето на маски пред Народния театър „Иван Вазов“. Така България се присъедини към Международния марш срещу Covid мерките, организиран от Полша, където има протести в 40 града.

По предварителни данни демонстрации се провеждат още във Великобритания, Ирландия, Германия, Аржентина, Боливия, Перу, Еквадор.

Протестиращите заявиха, че противоепидемичните мерки са повече икономически и политически, отколкото имат здравен ефект. Според недоволните досега нямало медицински доказателства, които да потвърдят тяхната полза.

„Събрали сме се тук, за да протестираме против тази измама Covid-19, която ни я налагат“, заяви един от протестиращите, цитиран от БНР.

„Никой не ни е питал за мнението ни – искаме ли да носим маски, трябва ли да ги носим. И изобщо няма никаква логика в носенето на тези маски“, допълни друг.

„Аз не виждам тук болни. Болни няма в русенската болница. Ние сме от Русе“, каза недоволен, дошъл чак до столицата.

„Не познавам някой болен. Моите близки също не познават болен от т.н. корона“, каза още един.

„Като родител, направо ми се плаче като гледам децата, това, което ни причиняват. Видях едно бебенце и майка му как се опитва да му нахлузи маска, за да влязат в здравно заведение и направо ми се плачеше“, сподели още една недоволна гражданка.

Твоят коментар