Протестиращи скандират „Оставка“ пред къщата на премиера в Банкя

Протестиращи скандираха „Оставка“ пред къщата на премиера в Банкя. Това става ясно от видео, публикувано от инициаторите на антиправителствените протести с искане на оставката и на главния прокурор Иван Гешев  – т.нар. „отровно трио“.

Организатори на демонстрацията са родителите на деца с увреждания от националната гражданска инициатива „Системата ни убива“.

Майките на деца с увреждания от гражданската инициатива „Системата ни убива“, които протестират от 1 март, организираха днес автошествие с наслов „Борисов, тук сме!“. Те преминаха пътя от Министерския съвет към дома на премиера в Банкя.

Пред родната къща на премиера майките настояха за оставка на третия кабинет на Бойко Борисов. Те блокираха улицата пред дома на министър-председателя и оставиха черни найлонови чували, на които пише „Оставка“, както и листове с надписи „Ти уби бъдещето на децата ни“ и „Ти уби свободата на словото“.

По същото време Арман Бабикян, един от организаторите на протестите от т.нар. „Отровно трио“, пристигна на блокадата край Стара Загора. Това се вижда от клип във Фейсбук.

Вижда се, че протестиращите се увеличават с всяка изминала минута. Има много млади хора, с малки деца, дори бебета. Продължават да се множат палатките. Припомняме ви, че вчера протестиращите искаха да блокират АМ „Тракия“, но полицията им препречи пътя, спирайки ги до летището. Хората прекараха цяла нощ, а на сутринта дори имаше напрежение.

Протестиращите изпратиха призив за помощ. Към мястото тръгнаха хора, които да им занесат вода и храна.

В момента протестиращите са се отказали от блокиране на магистралата, а само да преминат през нея и да влязат в града през т. нар. „детелина“. Кордонът от полиция също се увеличава, след като се разбра, че е дошло подкрепление от София.

 

В същото време хората започват да се събират за протест в центъра на София в т.нар. „триъгълника на властта“.  Протестът реално започва около 8 часа заради горещото време.


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар