Протестиращи влязоха в Народното събрание, отказват да излязат докато кабинетът не подаде оставка

Група протестиращи, водени от Никола Вапцаров, приближен на Мая Манолова и член на „Изправи се.БГ“, са влезли в деловодството на Народното събрание.

Заявили са, че няма да излязат, докато правителството на подаде оставка, пише Факти БГ.

С хитра маневра десетина граждани успяха да се барикадират в сградата на парламента. По-рано днес те поискаха да внесат в деловодството на НС декларация за разпускането на Народното събрание и за провеждането на предсрочни избори. Те поискаха да се срещнат с представители на политическите сили, но само БСП се отзова на поканата, съобщават и от в. “Сега”.

Според Антон Кутев е много възможно те да откажат да напуснат сградата.

По думите му първо от парламентарната администрация са отказали изобщо да пуснат протестиращите, а след това и журналисти. След това обаче представители на медиите са били допуснати до тях. Достъп до НС са получили със съдействие на левицата.

Сред групата граждани са представители на родителите на деца с увреждания “Системата ни убива”, както и гражданската организация “Изправи се.БГ”.

Никола Вапцаров, представител на „Изправи се. БГ“, който е пред парламентарното деловодство, коментира пред „Сега“, че няма да напуснат Народното събрание, докато не ги приеме парламентарният шеф Цвета Караянчева.

„Засега ръководството на НС ни игнорира и затова седим в коридора“, посочи Вапцаров. И допълни: „Още не знаем какво ще се случи към 16.30 часа, когато тръгнат да затварят сградата.

Предполагам, че могат да ни изхвърлят насила и към момента не сме решили съвсем какво ще предприемем, ако до края на работния ден никой не ни обърне внимание. поне 5-6 души имаме, които са постоянно пред деловодството и чакат да ни приемат“.

Сега, Факти БГ, фейсбук

Твоят коментар