Протестиращите: Не допускайте да се повтори кървавата сряда на Борисов и Гешев

С видеокадри от страшната нощ на 2 септември започна и 62-ият протест в центъра на София. Така беше и в понеделник вечерта – тогава обаче кадрите бяха прожектирани на фасадата на бившия партиен дом, а днес – на фасадата на президентството.

Не допускайте да се повтори „кървавата сряда“ на Борисов и Гешев! – призоваха всички граждански организации и партии, подкрепящи протеста, след като се събраха на обща среща днес следобед.

Стотици са на протест в центъра на София и тази вечер, за да поискат оставките на премиера Борисов, правителството и главния прокурор Гешев.

До тази сутрин имаме 600 записани доброволци от 20 държави, които подкрепят протеста. Хората от България са от 69 града и 9 села, обяви от трибуната Арман Бабикян от „Отровното трио“.

Правителствената пропаганда работи със страшна сила. Днес държавната БНТ пуска фалшива новина, че ще правим „Народен съд“. Заместник – министърът на външните работи, щото това е външна работа, свиква брифинг, за да каже, че ще колим и ще бесим. За да стигне до последната баба от Крива бара, че ние сме донесли бомбите. В крайна сметка се оказва, че това на БНТ е грешка, за която е виновна някоя мисирка, която вече не е в тоя курник, заяви пред множеството адвокат Николай Хаджигенов.

Снимки: Стефан Йончев / OFFNews

Преди няколко дни трябваше да пея, но полицията на 3 пъти не пусна моя китарист на площада, защото решиха, че в калъфа нe е китара, а е базука, разказа от трибуната певицата София Георгиева и изпълни песента си „Имаш избор“.

Аз се срамувам от теб, Борисов! Оставка! Имаме избор и ще го отстоим – обърна се към протеста София.

Няма да ви съди Народен съд, това е фалшива новина. Истински съд ще ви съди. И Страшният съд ще ви съди! До ден днешен ние нямаме данни колко бяха арестувани в нощта на Кървавата сряда. Колко бяха пребитите, колко бяха хоспитализираните, заяви проф. Минеков от „Отровното трио“.

Към 21:20 ч. шествието се отправи към Орлов мост. Към 21:35 ч. движението там вече е блокирано.

Снимки: Стефан Йончев / OFFNews

Твоят коментар