Принц Хари е във Великобритания за една от последните си публични изяви

Принц Хари се върна във Великобритания за първото събитие от последния кръг публични изяви, преди той и съпругата му Меган да се оттеглят от кралските си задължения.

 

Херцогът на Съсекс, който се премести със семейството си в Канада, пристигна в Единбург снощи за среща с бизнес участниците в неговия проект за устойчив туризъм. Хари пристигна на гарата в Единбург с дънки и бейзболна шапка.

 

В петък той ще бъде в Лондон, за да се срещне с американския рок-певец Джон Бон Джови, който записва специална песен за фондацията на принца за военни ветерани.

 

След това той и Меган ще се присъединят към кралица Елизабет II на 9 март за събитие в Уестминстърското абатство, което се очаква да бъде последната им официална изява като кралски личности.

 

Принцът – внук на кралицата, който е шести по линия на престола, разтърси монархията с хвърлянето на бомбата през януари, че той и съпругата му искат да се оттеглят от своите кралски задължения. Те разкриха планове да разделят времето си между Великобритания и Канада, след като се оплакаха от медийно вмешателство и изразиха желание да бъдат финансово независими.

 

Отнемането на кралските им правомощия ще стане на 31 март.


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар