Принц Уилям: Смъртта на майка ми ми причини несравнима с нищо друго болка

Принц Уилям откровено си призна, че смъртта на майка му, принцеса Даяна, му e причинила болка, несравнима с каквото и да било друго страдание.

 

Коментирайки въпросите на психичното здраве в документален филм на Би Би Си внукът на кралица Елизабет Втора довери също, че работата му като пилот на хеликоптер от Спешната помощ му е помогнала да осъзнае много неща. Едно от тях било, че „смъртта дебне някъде зад ъгъла“ и тази мисъл не го напускала до мига, в който можел да си поговори с някого.

 

„Когато загубиш най-близките, изпитваш болка като никоя друга. Знаеш, че трудно ще се намери нещо до края на живота ти, от което да боли толкова, но това преживяване също така те сближава с другите хора, които са го изживели. Когато говориш с някого, веднага го усещаш. Можеш да го видиш в очите им“, каза той.

 

Коментарите на принц Уилям бяха част от дискусията за психичното здраве и личните проблеми, които са имали хора като футболистите Питър Крауч, Тиери Анри, Дани Роуз, Джърмейн Джинас и селекционерът на английските национали Гарет Саутгейт.

 

Принц Уилям и брат му принц Хари са активно ангажирани с каузата за менталното здраве на нацията. Със своите откровения и личен опит, те се опитват да насърчат и други хора да говорят открито и да потърсят помощ при проблеми с психиката.

 

Източник: Нова.тв


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар