Приложението YouTube получава ъпдейт с нови екстри и по-удобно управление

В официалния блог на YouTube бяха обявени някои промени по мобилното приложение, които вече се разпространяват с ъпдейт към версията му за Android и iOS. Сред тях са възможност за влизане и излизане от режим за гледане на цял екран само с плъзване на пръста по дисплея. 

Сред новостите са по-лесен достъп до бутона Captions за активиране или деактивиране на субтитри към видеата, както и до бутона Autoplay за автоматично продължаване със следващо видео. Направени са и други малки подобрения по плейъра, като реорганизация на бутоните, което опростява изгледа и прави навигацията по-бърза. 

Други промени касаят въвеждането на нови жестове. За прехвърляне на видеото към гледане на цял екран потребителите вече могат просто да плъзнат пръст нагоре по него. И обратно – плъзване надолу ви изважда от режима на цял екран. Освен това с докосване върху минутите на клипа можете да промените дали се показва оставащото времетраене или изминалото време на гледане. 

YouTube app

С актуализацията приложението YouTube ще започне да дава и съвети, като например да завъртите телефона или да гледате видеото във VR. Тези препоръки в бъдеще ще стават все повече.

YouTube app

Ако сте получили ъпдейта, който добавя тези новости, споделете впечатления отдолу. При мен все още изглежда не е дошъл.


Източник: nixanbal.com

Твоят коментар