Предотвратен е опит за влизане на 23 чужди граждани ​през границата ни с Гърция

Предотвратен е опит за влизане на 23 чужди граждани ​през държавната ни граница с Гърция. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Специализираната полицейска операция се проведе под надзора на Районна прокуратура – Свиленград.

Акцията по разкриване на престъпления за противодействие на незаконната миграция и трафика на хора, държане и разпространение на наркотици, вещно укриване, акцизни стоки без бандерол е започнала тази сутрин на 83 км от автомагистрала „Марица”, след пътен възел Любимец в посока Хасково. Полицейски действия са били насочени за установяване и задържане на незаконно пребиваващи чужденци и на лица, съпричастни към каналджийска дейност, лица обявени за местно и общодържавно издирване и такива, укриващи се от наказателно преследване.

В акцията са участвали служители на Хасковската областна дирекция, колегите им от РДГП – Смолян, включени бяха и служебни кучета. В операцията са използвани електронни и технически средства, автотранспортна техника, хеликоптер и газ анализатори.

В хода й, не са допуснати да преминат границата с Гърция 23 чужди граждани. Образувани са две полицейски преписки за превозване на акцизни стоки – 200 къса цигари и 70 литра високоградусов алкохол. Третата преписка е за нерегламентиран превоз на пътници, като след съгласуване с компетентната прокуратура е образувано бързо производство по чл.324 от НК. Съставени са 8 предупредителни протокола по ЗМВР.

В хода на операцията са проверени 763 моторни превозни средства, от тях – 96 товарни автомобила и автобуси, и над 1500 български и чужди граждани. Заснети са 120 електронни фиша за нарушение на скоростта, а са връчени 19. За нарушение на Закона за движение на пътищата са съставени 16 акта и 15 фиша. Извършени са 362 проби за алкохол.

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар