Почина Клара Маринова

Почина водещата Клара Маринова, съобщи Nbox.bg.

 

Журналистката е претърпяла операция на коляното миналата година, сменена й е става, но състоянието й се е влошило, твърдят запознати със ситуацията около нея, пише сайтa Lupa.bg. 

 

Тя беше член на ВС на БСП и на Изпълнителното бюро на ВС на БСП, говорител на Висшия съвет на БСП, ръководител на пресцентъра на партията.

 

Засега не е ясно кога ще е погребението на известната журналистка и политичка, тъй като чакат синът й да се завърне от чужбина, където го е сварила лошата вест.

 

Клара Вълова Маринова е родена на 20 април 1949 година в село Ресилово, Дупнишко. Завършва ВМЕИ-София, специалност „Радиоелектроника“.

 

Маринова беше телевизионен журналист-международник с почти 20 години стаж в БНТ. Била е член на ВС на БСП и на Изпълнителното бюро на ВС на БСП, говорител на Висшия съвет на БСП, ръководител на Пресцентъра на БСП, депутат от БСП в 7-о ВНС, 36-о и 37-о Народно събрание, зам.-председател и председател на Комисията по радиото, телевизията и БТА в 37-о НС, секретар на ПГДЛ и ръководител на пресцентъра на ПГДЛ в 37-о НС.

 

След напускането на политиката, работи в различни медии: телевизия Bulgaria ON AIR, радио К2, Фактор тв. 

 

Клара Маринова бе начело на пресцентъра на БСП по време на най-тежките времена в държавата – през бунтовната 1997-а. Мнозина я запомниха като жената, която пееше „Къде си вярна ти любов народна“ в окупирания и замерян с павета парламент по време на големите протести.


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар