Почина „възкръсналият мъж“ от Сливен, погребват го утре

72-годишният мъж от Сливен, обявен за мъртъв в средата на октомври, е починал в събота сутринта в сливенската болница. Състоянието му така и не се е подобрило. На 13 октомври Руси Русев беше открит в безпомощно състояние в банята в дома му, след като полицаи разбиха вратата на жилището.

 

Бившият военен Руси Русев умира от рак на белите дробове. Погребението му е утре в родното му село Дражево.

 

Пенсионираният военен метеоролог бе обявен за мъртъв още на 13 октомври, след като негов приятел потърсил помощ на телефон 112. Мъжът се обезпокоил, защото 72-годишният мъж Русев не отговарял нито по телефона си, нито на позвъняванията на входната врата на апартамента. Пристигналият екип на спешна помощ констатира смъртта. По-късно от общинската администрация съставя смъртен акт.

 

Повикана е погребална агенция да се погрижи за тялото, докато се завърнат от чужбина съпругата и сина му. В моргата Руси Русев дава признаци на живот.

 

Веднага е потърсена помощта на спешния център в Сливен и мъжът е настанен в интензивно отделение. Русев е бил на системи без видима мозъчна функция. Въпреки усилията на лекарите мъжът умира, без да дойде в съзнание.

 

Съпругата и синът му преди седмица заявиха пред БНТ, че ще заведат дело срещу медицинското лице издало съобщението за смъртта на техния родственик.

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар