Потребители съобщават за реклами върху заключения екран на смартфоните си Huawei

Потребители съобщават в Twitter, че са започнали да виждат нежелани реклами върху заключения екран на своя смартфон Huawei. Информацията идва от хора от различни страни, използващи различни устройства на компанията, пише 9to5google.com. 

Рекламите се появяват върху тапети от колекцията Magazine Unlock, която идва предварително инсталирана на смартфоните Huawei, а рекламираното съдържание всъщност е сайтът Booking.com. 

Оказва се, че е лесно въпросните промо активности на Booking.com да бъдат спрени, като за целта брандираните уолпейпъри трябва да бъдат премахнати ръчнo от колекцията или просто да се използва различен от предварително зареден тапет. 

Все още очакваме официално становище на Huawei, но според техен представител от поддръжка на клиенти, който е коментирал случая пред потребител, причината за тези реклами е приложението Booking.com, което идва предварително инсталирано в смартфоните с марката. 

Няма информация подобни реклами да излизат на заключения екран на потребители в България, като и при моите устройства Huawei промо съдържание липсва.


Източник: nixanbal.com

Твоят коментар