Посолството на Израел изразява съжаление за инцидента с туристи в Слънчев бряг

Посолството на Израел в България научи с голямо съжаление за случая с израелски туристи, станали жертва на агресивно поведение от служител на хотел в курорта Слънчев бряг. Това съобщават от дипломатическата мисия.

Бяхме уведомени, че пострадалите са подали оплакване в полицията в Бургас. Вярваме, че местните власти ще направят всичко необходимо за възстановяване на справедливостта. Засегнатите израелски граждани вече са се прибрали в Израел.

Не трябва да забравяме, че туристите от Израел в България стават все повече през последните години и подобни случаи не отразяват отношенията между хората от Държавата Израел и България, още по-малко отразяват все по-тесните връзки между двете държави.

Посолството на Израел в България се възползва от случая да благодари на Министерството на туризма на България за незабавната му реакция.

Искаме да благодарим и на почетния консул на Израел в България – Орлин Мандов в Бургас, който помага на израелските туристи през цялата година.

Израелската дипломатическа мисия пожелава на всички приятно и слънчево лято в красива България, заявява временно управляващата посолството и негов говорител г-жа Виолет Дяченко.

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар