Последните снимки на Фреди преди смъртта (ГАЛЕРИЯ)

Това са последните известни снимка на рок легендата Фреди Меркюри преди да го застигне смъртта, пише mirror.co.uk.

Според публикацията този кадър в Garden Lodge, Кенсингтън, е направен на 28 август 1991 г. от последното гадже на звездата – коафьора Джим Хътън. СПИН уби Фреди на 24 ноември същата година.

Не е тайна, че още в началото на 70-те Меркюри има дълготрайна връзка с Мери Остин, с която го запознава Брайън Мей. Но в средата на 70-те той започва връзка с американец, който е изпълнителен директор на Elektra Records.

До 1979 г. Фреди вече системно посещава гей барове и клубове и има множество връзки с различни партньори.

През 1985 г. започва връзка с коафьора Джим Хътън. По това време най-вероятно Фреди вече е заразен с вируса на ХИВ. През 1990 г. Хътън си прави тест за ХИВ, който се оказва положителен. Той живее с Фреди 6 години, грижи се за него и е там, когато Фреди Меркюри умира на 24 ноември 1991 г., на 45-годишна възраст от пневмония и усложнения, предизвикани от СПИН.

Снимката е една от последните на звездата. Видимо е, че Фреди вече е съборен от болестта

Смъртта на Фреди Меркюри представлява важно събитие в историята за борбата със СПИН. През април 1992 г. останалите членове на Queen основават „The Mercury Phoenix Trust“ – обединение, което набавя милиони лири за различни благотворителни инициативи, свързани с борбата със СПИН. Бандата също така издава няколко албума след смъртта на своя фронтмен и има няколко концертни изяви.

Въпреки ярката си сценична индивидуалност, Фреди е всъщност много срамежлив и стеснителен човек, особено сред хора, които не познава. Самият той споделя: „Когато съм на сцената, съм екстровертен, но отвътре аз съм един съвсем различен човек“.

Твоят коментар