Посланикът на Русия във Вашингтон: САЩ отхвърлиха продължаването на СТАРТ-3 с още една година

Вашингтон, без никакъв сериозен анализ, отхвърли инициативата на руския президент Владимир Путин за удължаване на Договора за ограничаване на стратегическите нападателни оръжия (СТАРТ, неофициално известен като СТАРТ-3) за една година. Това съобщи руският посланик в САЩ Анатолий Антонов в ефира на Руската обществена телевизия, цитиран от TACC и Агенция „Фокус“.

„Вчера в информационното пространство на Съединените американски щати прогърмяха две бомби. Първата бомба беше, когато светът чу, че Владимир Владимирович Путин прави още една крачка напред към американците, опитвайки се да спаси контрола върху оръжията. И втората бомба, когато американците, по мое мнение, без сериозен анализ, отхвърлиха предложението на Владимир Владимирович Путин “, каза посланикът.

„САЩ умишлено се опитват да изопачат причините за отказа на предложението на Руската федерация към Вашингтон по въпроса за удължаване на Договора за мерки за ограничаване на стратегическите нападателни въоръжения“, каза Антонов.

„Тъжно е, че САЩ се опитват да обърнат всичко с главата надолу, опитвайки се да представят нещата така, сякаш Русия иска да унищожи всичко“, каза той. 

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар