Пореден антиправителствен протест под мотото „Нас не ни е страх“ (СНИМКИ, ВИДЕО)

Спокойно започна 63-ата вечер на антиправителствения протести в столицата с искания за оставка на правителството на Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. Мотото на протеста и и тази вечер е „Нас не ни е страх“, предаде БНР.

Хората започнаха да се събират в т.нар. „триъгълник на властта“ около 19 ч, като по-късно блокираха движението.

Има само няколко палатки на движението „Системата ни убива!“, разположени на пешеходната част пред централния вход на бившия партиен дом.

Хората посочват, че ще протестират, докато кабинетът и главният прокурор не си тръгнат и също така казват, че утре отново ще са на протеста.

За 10-и септември (четвъртък) е обявено така нареченото „Втора велико народно въстание“ за 8.00 часа сутринта.

Сериозно полицейско присъствие и контролни пунктове ще има утре в центъра на София. Общо три протеста са планирани за 10-и септември, обявиха от СДВР.

МВР ще организира контролно-пропускателни пунктове, на които ще се проверяват хората, идващи на протест, дали носят в себе си опасни и забранени предмети.

КПП-тата на площада ще са повече, а проверките ще са избирателни – на хора със съмнително поведение и с обемист багаж.

От полицията призоваха протестиращите да не се поддават на провокации. А протестиращи заявяват, че точно това е работата на органите на реда – „да намери провокаторите и да не ги допусне на протеста“. И допълват: „Надявам се полицията да не бъде толкова екстремна като на втори септември и да бъде малко по-умерена в действията си“.

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар