Поне 130 агенти на Сикрет сървис с коронавирус след предизборното турне на Тръмп

Повече от 130 служители на Сикрет сървис са дали положителен тест за Covid-19 или са поставени под карантина, след като са влезли в близък контакт със заразени колеги, се казва в информация на „Вашингтон пост“.

Предполага се, че заболелите са частично свързани с маратонската поредица от предизборни митинги на президента Доналд Тръмп, които се проведоха в различни щати в цялата страна в последните седмици на президентската кампания.

Според същата информация няколко близки сътрудници на Тръмп, включително началникът на кабинета на Белия дом Марк Медоус и политическите съветници Кори Левандовски и Дейвид Боси, също са се разболели от коронавирус.

Говорителят на Камарата на представителите от Демократическата партия Нанси Пелоси за пореден път нападна начина, по който администрацията на Тръмп се справи с коронавируса, държейки именно настоящия президент отговорен за предполагаемото заразяване с Covid-19 на поне 130 служители на тайните служби, които бяха натоварени да го охраняват по време на предизборните му митинги.

Според информации на различни американски медии, които се позовават на източници, свързани с персонала на Сикрет сървис, агентите, които са били или заразени с коронавируса, или в контакт с колеги, чиито тестове са били положителни, остават в карантина или изолирани, и извън служба.

Броят на служителите в Белия дом, заразили се с коронавируса се увеличава на фона и на общото нарастване на заразените в САЩ, като различни медии обвиняват за разпространението на Covid-19 излагането на тълпи от хора без маски, присъствали на предизборните митинги на Тръмп.

 

Източник БНР


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар