Полицията издирва нападателя от Хага, който намушка трима тийнейджъри

Холандската полиция издирва нападателя, който намушка трима младежи в главната търговска зона в Хага в петък вечерта, предава AFP, цитирана от „Фокус“.

Пострадалите при нападението са 13-годишно момче от Хага, момиче на 15 години от Алфен аан ден Рийн и 15-годишно момиче от Лайдердорп, съобщи холандската агенция ANP, цитирайки полицията. Младежите не са се познавали. На всички им е оказана медицинска помощ и са освободени за домашно лечение

Длъжностните лица заявиха, че все още нямат яснота за мотива за нападението, извършено по време, когато районът е бил пълен с пазаруващи заради Черния петък. Инцидентът предизвика паника в Хага, защото стана само часове, след като двама души загинаха при подобна атака в Лондон, извършена от съден за терористични престъпления мъж.

Мъжът, който е извършил нападенията в универсален магазин в градския център на Хага, е избягал.

„Все още не сме арестували заподозрян. Така че в момента сме много заети с издирването на заподозрения“, заяви говорителят на полицията Марие Куйпер пред AFP.

„Малко е рано да се спекулира с подобни неща“, каза тя, когато е попитана за евентуален терористичен мотив, добавяйки, че разследващите все още разглеждат няколко възможни сценария.

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар