Политически анализатор: Младенов премиер с коалиция между ГЕРБ и БСП

„Аз не изключвам Николай Младенов да стане премиер. Така САЩ ще демонстрират, че ни спускат министър-председател, без никаква кумова срама!“

Това заяви пред БНР политическият анализатор Валентин Вацев, коментирайки слуховете, че е възможно бившият ни външен министър и доскоро представител на ООН за Близкия изток да бъде следващият министър-председател.

„Отнасям се с крайно недоверие към социолозите 3 месеца преди изборите. В момента всички прогнози са лековати. Трудно се прогнозира днес и то не само заради коронавируса. Протестите през лятото се смята, че са безуспешни. И аз смятам, че е така, защото не постигнаха целите си, но разбиха моралното мнозинство на управляващите. Те имат само цифрово мнозинство. То е важно, но е крайно недостатъчно“, каза още Вацев.

„На този етап основните политически сили и тези, които искат да участват в политическия живот, се занимават с дълга и изнервяща работа – да проверят кой с кого ще се коалира. В момента коалицията, която може да победи, не изглежда никак – всеки може да се коалира с всеки, дори ГЕРБ с БСП. От друга страна това ще изглежда крайно критично и непривлекателно. В момента съществува съгласие, че партията на Бойко Борисов е изживяла живота си, но това съгласие няма конструктивен характер. Привличането на Николай Младенов в премиерския кабинет е възможно. С участието си там може да предизвика възхищение само на проамерикански организации“, смята анализаторът.

Твоят коментар