Пленум на БСП избира днес председател на предизборния щаб и правила за работата на НС

Пленум на БСП ще избере днес председател на предизборния щаб,  правила за работата на НС и за излъчване на областните съвети на БСП и съставите на комисиите и съветите по секторните политики на партията.

 

Заседанието започва в 11.00 часа на „Позитано“ 20.

Лидерът на партията Корнелия Нинова ще изнесе доклад за актуалната обстановка в страната.

 

В правилника за работата на Националния съвет изрично е записано, че членовете му не трябва да допускат да бъдат поставяни във финансова или друга зависимост, която би могла да повлияе на действията, решенията или поведението им и да ги противопостави на общественият интерес.  Освен това те трябва да изпълняват задълженията си, без да търсят или получават лична облага за себе си или за свързани с тях лица.

 

Правилникът определя работата на комисиите по партийната дейност и по идейното и програмно развитите на партията

 

Съветите към Национални съвет трябва да  изработят проекти на стратегически и политически документи за дейността на ресорните министерства, които ще се предложат за обсъждане и приемане от правителството на БСП или от правителството, в което БСП е коалиционен партньор. 

 

Съветите разработват и секторни политики за програмните документи на
партията.

Някои медии определиха тези съвети като „правителство в сянка

 

Няма да е правителство в сянка, но ще бъдат следени дейностите на министрите, обяви зам.-председателят на БСП Кристиян Вигенин пред БНР.

 

 

Очаквайте подробности


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар