Племенницата на Стефан Данаилов разказа за последните му моменти

Искам да го помня с цялото му чувство за хумор. До последно го запази в пълния си блясък. Това заяви племенницата на Стефан Данаилов – Росица Обрешкова, в предаването „Преди обед“ по БТВ.

“В болницата в Бургас започна да ми казва “сестро”. Заварих го в реанимацията след операция с цигара в уста и чиния на гърдите“, спомни си тя.

“Сестро, оня ден разбрах, че умирам. И като ми стана смешно, и така се смях. И сега вече ми е много забавно“, казал Ламбо на племенницата си. “Той не съжаляваше за нищо”, разкри Обрешкова.

„Дори в болницата в Бургас имаше желание за работа. Аз няма да проходя, ако не се кача на сцена”, казал Ламбо на Обрешкова.

“Толкова беше щастлив на последните си представления. Виждахме пълни зали. Мястото на артиста е на сцената. Казваше невероятни неща след представления, а ние всички плачехме”, разкри племенницата на Ламбо.

“Имаше желание да направи театър, да прави спектакли. Имаше интуиция и за хора, и за театър”, коментира тя.

“Толкова много го обичах, че изобщо не забелязвах дали е труден или тежък, той беше човек, който толкова лесно се обича“, разкри през сълзи Росица Обрешкова.

„Той ми завеща памет. Аз имам толкова много натрупани преживявания с него и моята майка. Тяхната сянка е много голяма, но там се живее уютно“, заяви племенницата на Данаилов.

Росица Обрешкова благодари на екипа във ВМА, борел се до последно за живота му.

“Не знаехме, че има рак на белия дроб. Истината е, че той имаше тежък кръвоизлив. Едва дишаше, а от ВМА успяха да го стабилизират. Тогава той ме попита кога са му представленията, а аз го излъгах подло, казах му, че свалено само едно представление. Нямаше планове да си отива. Надявам се вуйчо да е с ангелите горе”, разкри тя за последните моменти на Стефан Данаилов.

Твоят коментар