Пламен Георгиев събаря терасата – ВИДЕО

На финала си е сагата с незаконните обекти на терасата на бившия шеф на антикорупционната комисия Пламен Георгиев. Днес той сам започна с разрушаването на навесите.

Това, обаче, стана след изричното разпореждане от страна на премиера Бойко Борисов, за което той съобщи в ефира на bTV.

Преди… и сега:

До тук се стига след като на Пламен Георгиев беше поставен ултиматум от премиера – или терасите или поста му като консул във Валенсия.

Самият Георгиев до последно заставаше зад позицията че е купил имота с вече построени незаконни навеси. Общината е знаела за това още от 2012 и самият той планира да я съди.

Реално преди 7 години наистина е било установено че горе има строителство без нужната документация, но така и не са били предприети стъпки за премахването му. Сега Пламен Георгиев ще трябва да се се свърже с инспекторите от район Слатина – и да уведоми, че е махнал навесите.

Работниците са на мястото от 10 ч. сутринта и казват, че за събарянето им плаща собственикът от последния етаж. Пред камера обаче, са пестеливи.

Четири месеца след първата констатация на общинарите в „Слатина”, че на тази тераса има 60 квадрата незаконни навеси, които трябва да бъдат съборени, това вече е факт.

Проверката трябваше да се повтори, тъй като бившият шеф на строителния надзор в София – Влади Калинов, обезсили констатациите. И после се раздели с поста си. За да сложат точка по казуса, от община „Слатина” ще трябва да отидат на място още веднъж.

„Трябва да ни уведоми когато е приключил премахването, за да може да отидем и да направим констативен протокол изпълнена ли е заповедта на кмета, уточни началникът на контрола по строителството в „Слатина”- Михаил Джурджин.

Пламен Георгиев възнамеряваше да обжалва заповедта за събарянето. Оказа се, че я е оттеглил по настояване на премиера, както самият Борисов съобщи пред bTV вчера.

„Махай жалбата, бутай незаконното и си гледай работата. Не може такава тема да ми стои на вниманието, месеци наред”, категоричен беше премиерът.

В последната си публична изява през април Пламен Георгиев твърдеше, че атаките към него са организирани. Терасата всъщност е обща за входа – затова и не била описана в имотната му декларация. Съседите му обаче никога не са се качвали там.

Сега Георгиев се готви да замине за Валенсия, където правителството го изпраща като консул.

Добави коментар какво мислиш по темата!