Пиронкова с послание към българите: Винаги вярвайте в себе си / ВИДЕО

Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова отправи послание към българите след края на шеметното си представяне на US Open. 32-годишната пловдивчанка се завърна с гръм и трясък след тригодишно отсъствие и стигна до 1/4-финалите, където отпадна след сериозна битка срещу Серина Уилямс.


„Посланието ми е, че човек винаги трябва да вярва в себе си, защото това всъщност е най-важното нещо. Когато започнеш мача, всеки от опонентите е подготвен физически, но мисля, че двубоят се решава от психическа гледна точка. Трябва да бъдеш наистина подготвен за това. Вяра, много работа, много отдаденост, разбира се. Мисля, че това е добра комбинация“, каза Цвети на пресконференцията, помолена да отправи съобщение към сънародниците си.

Бившата ни първа ракета сподели също, че е пристигнала без очаквания в Ню Йорк, където надигра последователно Людмила Самсонова, Гарбине Мугуруса, Дона Векич и Ализе Корне.

„Разбира се, имах своите съмнения преди първия мач, но нещата започнаха добре за мен. Играх добре, чувствах се също по този начин. Усещах се уверена. Така че направих всичко, което можех, за да използвам тази възможност на максимум и да опитам да стигна колкото се може по-далеч. Смятам, че го постигнах“, каза българката.

„Пътуването ми бе дълго и невероятно. Все още е. Просто се чувствам привилегирована да бъда в тази позиция и да играя своя любим спорт на такава голяма арена. Невероятно е“, допълни българката.
  
Тя заяви също, че няма да поставя очаквания върху себе си за следващите турнири. Пиронкова говори и за сина си Александър, когото роди през март 2018 г. Тя иска да пътува с него, но все още това не е възможно.

„Разбира се, бих искала детето ми да е с мен, но заради настоящите обстоятелства решихме, че е по-добре и по-безопасно за него просто да остане у дома през тези две седмици, които бяха много предизвикателни. Животът в „балона“ обаче беше добър за мен.

Очаквах да е по-голямо изпитание, но не. Имахме всичко, тестваха ни редовно“, обясни Цвети.

 

Твоят коментар