Пиронкова на родна земя: Турнирът беше много емоционален, благодаря за подкрепата! (ВИДЕО)

„Турнирът беше много емоционален. Отидох без очаквания, но знаех, че съм в добра форма”. Това заяви пред журналисти Цветана Пиронкова, след като кацна на летище София след участието си в US Open, където стигна до четвъртфинал срещу Серина Уилямс, предаде Нова тв.

Тя бе посрещната на летището с музика.

„Огромна е подкрепата, която получих. Оценявам я дълбоко”, заяви още тенисистката.

Пиронкова сподели, че това е едно от най-добрите й представяния на турнир в кариерата й.

Тенисистката, която тя отстрани на US Open – французойката Ализе Корне, е била тази, която се е зарадвала най-много при срещата си с нея след 3-годишната пауза.

Пиронковата коментира и ситуацията с дисквалификацията на световния номер 1 при мъжете – Новак Джокович. Тя изрази мнение, че взетото решение е правилно. По нейни думи в правилника ясно е разписано, какво би следвало след такова поведение – умишлено или не.

Цветана Пиронкова добави, че е заявила участие на „Ролан Гарос“, но най-вероятно ще го пропусне. Разколебава я липсата на достатъчно време за възстановяване. Ако по стечение на обстоятелствата влезе в основната схема, ще играе на турнира, добавя Канал 3.

Мечтата ѝ е титла от Големия шлем и тя си остава актуална.

Решението да се върне на корта не е взето спонтанно. Започнала е да следи турнирите и да следи календара. В началото на годината е решила твърдо да се върне. След това е последвала изолацията, която забави завръщането й. но тези няколко месеца допълнително са й се отразили добре.

„С появата на детето всичко се променя и се променя към добро. Човек осъзнава кои са важните неща и се научава да ги цени. Тенисът вече не е на първо място“, каза още Цветана Пиронкова.

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар