Пиарът на ГЕРБ срещу Радев: Г-н президент, пак Ви направиха за смях собствените Ви съветници!

Никола Николов

Фейсбук

 

Некомпетентността и политическата неграмотност на президента Радев достигнаха нов връх. В опит да отиграе поредната „подадена топка“ от синьо-червената мъгла, Радев за пореден път се изложи брутално.

 

На скалъпен брифинг привечер изрева, че са му отнети правомощията и не може да управлява поверената му от закона Служба за национална охрана (НСО).

И естествено се отрече и дистанцира от действията на НСО като опита да прехвърли на премиера Борисов и изпълнителната власт решението да се охраняват Доган и Пеевски.

Обаче пак греда! Очевидно в президентството има доста юристи, които трябва да си скъсат дипломите.

 

Г-н президент, пак Ви направиха за смях собствените Ви съветници и служители. Защото:

 

1. Според чл. 23, ал. 2 от Закона за НСО, председател на Комисията, която решава кои лица се нуждаят или не от охрана, е началникът на НСО. (Снимка 1)
2. Същото е записано и в Глава трета, чл. 22, ал. 1 от Правилника за прилагане на Закона за НСО. (Снимка 2)
3. Видно от Глава трета, чл. 24, ал. 4 от Правилника за прилагане на Закона за НСО, председателят на комисията (т.е. шефът на НСО) на заседанията предлага на членовете на комисията проект на оценка на степента на застрашеност, съответно на вида и обхвата на необходимата охрана. (Снимка 3)

 

Разбрахте ли сега, г-н президент, че Вашият човек в комисията предлага на шефа на ДАНС и на гл. секретар на МВР, които са останалите членове на комисията, кой и как да бъде охраняван от НСО?!

 

Следващия път преди да излезете да се пънете пред медиите, г-н президент, си прочетете сам законите и правилниците, в които искате да Ви се „възстановяват“ правомощия, които никой не Ви е отнемал.

 

Защото очевидно нито един от съветниците Ви не е способен нито да Ви консултира правилно, нито да замазава гафовете Ви.

 

И понеже много обичате да говорите за двойни стандарти, г-н президент, интересно би било да попитате същия началник на НСО от кого НСО пази съпругата Ви:
а) от страх да не я ударят закачалките в някой бутик?
б) от страх да не се блъсне с някой „Мерцедес“?
в) от страх от себе си?
#президент #РуменРадев #некомпетентност


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар