Петя Аврамова: Предстои стартът на строителството на новия мост над р. Тунджа при Елхово

Предстои стартът на строителството на новия мост над река Тунджа при Елхово. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова по време на петъчния парламентарен контрол в отговор на въпрос за строителство на мост на р. Тунджа на пътя Елхово – Пчела – Скалица, предаде Агенция „Фокус“.

 

„Подписан е договор за извършване на проучвателни-проектантски работи и строителство и инженеринг на стойност 733 920 лв. с ДСС. Договорът за строителен надзор е подписан още през 2017 г. и е на стойност 39 004 лв. с ДДС.

 

„На 10 май 2019 г. разрешението за строеж е обнародвано в Държавен вестник, има осигурено финансиране и в момента се извършват подготвителни работи преди започване на строителството. Срокът за изпълнение на договора на етап проектиране е 40 календарни дни, който е приключил, а на етап строителство 80 календарни дни“, допълни Аврамова.

 

По думите ѝ с изграждането на новото мостово съоръжение на мястото на съществуващото над река Тунджа, ще се обезпечи нормалното отичане на водните обеми, носимоспособността и дълготрайността на съоръжението с оглед осигуряване на условия за безопасно движение и комфорт на пътуващите.


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар