Петър Витанов: Основен мой приоритет за следващите 5 години е връщането на социалния образ на Европа

„Преди да говорим зa тематичните приоритети, по които депутатите от левицата ще работят в новия Европейски парламент, трябва да си дадем сметка кое е най-важно за ЕС в момента, а именно – възстановяването на социалния му облик, засилването на гаранциите за трудещите се, за младите, изграждането на истински социален съюз”. Това заяви ръководителят на Делегацията на българските социалисти в ЕП Петър Витанов по време на дискусия „Приоритетите за новия мандат на българските евродепутати“, организирана от Бюрото на Европейския парламент в България, съобщиха от пресцентъра на БСП.

На въпрос – как да върнем младите хора в България, той заяви: „За съжаление, като че ли политиките към младите хора, които се реализират, не са особено ефективни. Трябва да им дадем перспектива за развитие тук, а не в Европа. Това ще стане само чрез съвместни усилия на национално и европейско ниво”.

Сред основните теми от национален интерес Витанов подчерта още приемането на България и Румъния в Шенген, реформата на Дъблинския регламент, отпадането на Механизма за сътрудничество и оценка за страната ни, опазване на правата на транспортния бранш.

“Уверен съм, че заедно с колегите от останалите партии ще обединим усилия за постигането на тези цели,” допълни той.

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар