Петролната и газова асоциация: Ще окажем пълно съдействие на КЗК (ВИДЕО)

Внезапна проверка на Комисията за защита на конкуренцията доведе до запечатване на офиса на Българската петролна и газова асоциация през вчеращния ден. Светослав Бенчев от организацията обясни по БТВ, че ще бъде оказано пълно съдействие на комисията, защото асоциацията няма какво да крие. Той поясни, че това е поредната такава проверка от 10 години, откакто той е част от петролната и газова асоциация.

Комисията за защита на конкуренцията извърши внезапна проверка на място в офиса на асоциацията. Акцията е част от разследване за недопустими практики при определяне цените на масовите автомобилни горива по веригата производство/внос – съхранение – търговия на едро – търговия на дребно, както на отделните хоризонтални нива, така и по вертикала.

„Последното претърсване е било преди две години. Тогава не е беше установено нищо“, коментира Бенчев от асоциацията.

„Сегашната проверка протича по следния начин – идват служители, събират документите, които са им необходими, правят копия на компютрите, които са в офиса. Документите са разни становища и позиции, които Българската петролна и газова асоциация е отправила прави към различни институции и медии, протоколи от управителни съвети, няма особена информация“, обясни той.

Относно падането на цените на суровия петрол в световен мащаб и нашите цени на горивата Бенчев обясни, че не може цената на данъчния склад и на бензиностанциите да е една и съща.

„В тази разлика от 40-50 ст., както беше казано в медиите, всъщност това са едни разходи, които компаниите правят, за да поддържат своя бизнес, служителите и т.н. да плащат заплатите, които държавата им налага“, добави Бенчев.

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар