Песков: Личните отношения между Путин и Ердоган позволяват хармонично да се решават спорни въпроси

Личните отношения между президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган позволяват да се намират хармонични решения в спорни ситуации, заяви днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков в интервю за телевизия Россия 1, предаде ТАСС.

„Освен това, разбира се, ние имаме огромен комплекс двустранни отношения. Когато две държави се управляват от лидери, които се смятат за хора, държащи на думата си, и за хора на действието, това е залог, че дори и да възникнат разногласия или конфликт на интереси, конструктивната нагласа на лидерите ще позволи да се излезе хармонично от ситуацията“, каза Песков.

Говорителят на Кремъл добави, че Русия и Турция са най-големите геополитически фактори, които могат и са длъжни да дадат значителен принос за сигурността и стабилността в региона или поне да направят така, че „да няма война“.

По-рано Путин на пресконференция нарече Ердоган човек, който „държи на думата си“, независимо че „по отделни въпроси мненията им може да се разминават“. Ердоган от своя страна отговори по подобен начин, като изтъкна, че смята Путин за „честен човек“.

 

 

Източник БТА


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар