Паси: У нас има и американски шпиони, руските се активизираха покрай сделката с F-16

В България има руски шпиони, извън руското посолство има над 100. Те са може би около 200-300 под пагон, а колко не са под пагон, това е трудно да се каже. Но има такива хора и това трябва добре да се знае. 

Това заяви бившият министър на външните работи Соломон Паси по Нова тв. По думите му у нас има и американски шпиони.

„Разликата между руските и американските шпиони е, че американските са акредитирани. Единият е акредитиран към Държавната агенция по разузнаване, другият е акредитиран към ДАНС, третият е към „Борба с организираната престъпност”, четвъртият към МВР и т.н. Това са партньорски служби, това не са хора, които са дошли да шпионират в България. Тези американци са дошли да работят заедно с българските специални служби”, посочи още Паси.

Според него руската шпионска мрежа у нас е била особено силно активирана около сделката с F-16. „Руската шпионска мрежа даде всичко от себе си, за да провали сделката. Включително и депутатите, които искаха оставката на министър Каракачанов, са на служба към руското разузнаване”, каза още той.

Борбата между руското разузнаване и Запада се случва в България и точно затова е важно НАТО да приоритизира своята битка с този шпионаж по различните оси на тази битка, сред които са дезинформацията, фалшивите новини и пропагандата”, категоричен е Соломон Паси.

Твоят коментар