Пасажер от летище „София“: Няма термокамери, няма и лекари

За абсурдни „мерки” срещу коронавируса на летище „София” съобщи столичанин в социалните мрежи. Впечатленията са съвсем пресни – Даниел Неделчев е пристигнал днес в 11,30 от Доха и е направо шокиран от смехотворните правила, с които уж трябва да борим китайската зараза у нас.

Неделчев уверява, че всъщност няма никакви мерки за контрол, въпреки биенето на барабаните, че има монтирани термокамери и лекари са в готовност да преглеждат пристигащите със съмнения за коронавирус.

„Хората пристигат от Виетнам, Тайланд, Индонезия, Филипини и още и още. Първо впечатление – никакви мерки за контрол – от ръкава на самолета ни пускат директно в човекопотока с останалите пътници, пристигащи и заминаващи. Термо камери за телесна температура? Няма такова нещо… Лекарски екипи ли? Отново – не. Опашката за проверка на паспортите – връщат хора, идващи от “рискови” дестинации, за да попълнят декларации, че не са болни?!?!?”.

Столичанинът обяснява, че всеки, изпратен да попълни декларация, се връща с обяснението, че са му казали: „Няма нужда, минавай.”

Неделчев е категоричен, че всъщност контролът върху пътниците е нулев. „Ама наистина – НИЩО!”
Човекът си припомня как на Филипините, където на пристанище, построено от нахвърляни камъни, и пристигащи лодки с по 5-10 души има по двама лекари, мери се температурата на всеки и се преглеждат пътуващите за симптоми на грип… Попълват се информационни карти с история на пътуването, телефони, адреси, имена…

И заключава: „Да не дава Господ някой носител на коронавируса да влезе в България, че ще приключим филма за нула време. Иначе, имаме стабилност.“

Твоят коментар