Още слухове за iPhone 13 – четирите модела остават, ночът се смалява

Въпреки че от премиерата на последните смартфони на Apple не е минало много време, вече усилено се говори и гледа към следващото поколение. Слуховете твърдят, че четирите модела ще бъдат запазени и през 2021 г., а ночът най-после ще започне да се смалява. 

Очаква се новите четири модела тази година да запазят големината на екраните си и общите си размери, но не и дебелината на корпусите. Профилът на тялото при серията iPhone 13 щял да се увеличи с около 0.26 мм, твърди японският сайт Mac Otakara, в който обаче не се посочва дали това означава и по-големи батерии. 

Дребни промени ще има и по основната камера, която изглежда вече ще бъде покрита от една цяла плочка саприфкристал. Така отделните обективи няма да стърчат над нея, както е при iPhone 12. Въпросната издутина за камерата щяла да бъде с височина 0.9 мм при всички модели iPhone 13. 

Също любопитен слух е, че тази година и стандартният iPhone 13 Pro ще използва новия вид стабилизация Sensor-shift, която Apple въведе през 2020 г. само с голямата версия iPhone 12 Pro Max. По-ранна информация твърдеше, че LiDAR скенерът ще присъства при всички 4 модела, не само при версиите Pro. 

Колкото до лицевия панел на моделите iPhone 13 – говори се, че най-после ще видим малко по-компактен ноч. Той всъщност щял да бъде все толкова широк, но малко по-нисък спрямо предходните. 

Други слухове твърдят, че тази година двете Pro версии на iPhone 13 ще използват LTPO OLED дисплеи с до 120 Hz опреснителна честота.


Източник: nixanbal.com

Твоят коментар