Очаква се сблъсък пред БНТ довечера! Събират се протестиращи да защитят Радев от подготвена провокация след „Панорама“

Протестиращи срещу правителството разпространиха декларация, в която призовават българските граждани да се съберат пред сградата на БНТ тази вечер, където в 21 ч. в „Панорама“ ще гостува президентът Румен Радев. Целта е той да бъде защитен от подготвената, според информация на Liberta.bg, освиркваща агитка, която щяла да го чака там.

Въпросният сайт пише, че „за целта са ангажирани Младежи-ГЕРБ, както и роми за масовка. Основната идея е държавният глава да бъде омаскарен, за да бъде доставено удоволствие на Бойко Борисов, както и да бъде внушено, че протестиращите, искащи оставките на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев, имат същото отношение и към Румен Радев“. В отговор на това днес протестиращите повече от 4 месеца се събират в 20 ч. пред сградата на БНТ.

„Единни сме силни“ започва своя протест тази вечер (128-и ден) в 18.00 ч. пред сградата на Министерски съвет, след това ще се отправи към СБЖ, за да им окаже своята подкрепа след влизането на полиция и прокуратура в зданието на Съюза на журналистите, а после тръгва към БНТ, където ще подркепи участие на президента в „Панорама“.

Ето какво обясняват те в своята декларация:

„Декларация от протестиращите от Орловград – Протест Блокада, Палаткови лагери пред СУ и Президентството и НГИ „Системата ни убива“, обединени под мотото „Единни сме силни“

Когато преди 4 месеца се случиха събитията в Росенец, а Прокуратурата нахлу в Президентството, всички български граждани, на които им беше омръзнало от цялото беззаконие, от „бухалките“ срещу неудобните, от използването на институциите за лична саморазправа и репресии, излязохме спонтанно на площадите и вече повече от 120 дни сме там ежедневно. Няма да забравим 9 юли, когато Президентът Румен Радев излезе сред нас и извика „Мутри вън!“.

От тогава, до ден днешен, Президентът остана единствената реална опозиция на сегашната пагубна, авторитарна и некадърна власт. Неговата роля е несъмнена и значима, защото през цялото това време той не спря да отправя сурови критики срещу тези, срещу които и ние се борим. Затова ние го уважаваме, защото също като нас, той не се отказа да нарича нещата с истинските им имена.

За нас е неприемливо в такава тежка ситуация, когато властта тотално е абдикирала от задължението си за управление на България, да се неглижира ролята на Президента и той да бъде поставян на мястото, където за протестиращите седят главният прокурор и министър-председателят.

Припознаването на нови врагове е в разрез с нашия девиз „Единни сме силни“. Враговете отдавна са ясни и ние сме по площадите именно заради тях. Президентът Румен Радев не ни е враг и ние уважаваме неговата смела и безкомпромисна позиция, която напълно съвпада с целите на нашия протест – оставките на министър-председателя и главния прокурор.

Призоваваме всички опозиционни организации да се концентрират върху актуалните теми на деня, а не да търсят нови полета за конфронтация, които биха обслужили единствено хората, срещу които протестираме.

Призоваваме и всички български граждани довечера да бъдат пред БНТ, за да защитим Президента от подготвените провокации.

Мутри, вън! Оставка на Борисов и Гешев, за честно, справедливо и достойно управление на България“.

Твоят коментар