От 7 септември пускат движението по Околовръстното на София между „Младост“ и „Горубляне“

На 7 септември 2020 г. (вторник) сутринта ще бъде възстановено движението в участък от Софийския околовръстен път между кв. “Младост“ и кв. “Горубляне“. Движението на превозните средства ще бъде пуснато по една лента в посока в новоизграденното южно пътно платно, съобщават от Столична община. 

Участъкът беше затворен при 40-и км за изграждането на изцяло нов надлез на мястото на стар, който не беше в експлоатация. Изграждането на новия надлез е част от разширяването на над 6 км участък от Столичен околовръстен път от пътен възел „Цариградско шосе“ до пътен възел „Младост“. Реконструкцията на трасето стартира през октомври 2019г.
Двулентовият път се разширява в две платна с по 3 ленти за движение в посока, средна разделителна ивица, разделителни ивици между локалите и директно трасе, две локални платна и тротоари.

Строителството се изпълнява по график, като в момента се изграждат пътните възли „Горубляне“ и „Младост“. Завършени са всички изкопни и насипни работи в участъка. Положена е пътна основа и бордюри на директното трасе. Изградени са 80% от мрежите на инженерната инфраструктура.

С новото трасе на Софийския околовръстен път ще се осигури връзка между автомагистралите „Струма“ и „Тракия“, ще се улесни транзитният трафик от автомагистрала „Европа“ и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция. Инвестицията е за 142,7 млн. лв. с ДДС и е от републиканския бюджет.

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар