От партията на Меркел призовават да не се разкриват резултатите от изследването на Навални на Русия

Експертът по външна политика на фракцията Християндемократическия и Христянсоциалния съюз (ХДС/ХСС) в Бундестага Родерих Кизеветер (ХДС) призова да не разкриват на Русия резултатите от анализите на Алексей Навални, които бяха проведени от Института по фармакология и токсикология на Бундесвера, цитират думите му TACC и Агенция „Фокус“.

„Федерална република Германия не трябва да разкрива данните, защото руските разузнавателни служби само чакат това. Тогава те ще могат да установят какви методи за анализ са били използвани“, каза Кизеветер в интервю за Berliner Zeitung, откъси от които са публикувани в четвъртък. Той вярва, че при получаване на такава информация ще бъде възможно да се използва „Новичок“ по различен начин, за да бъде трудно да се открие.

Кизеветер е сигурен, че заключенията на германските токсиколози относно инцидента с Навални имат „много висока надеждност“. Той каза още, че Москва очевидно не се интересува от „намирането на престъпниците“.

„Инцидентът е станал на руска земя, трябва да има група, която професионално знае как да борави с химическия военен агент „Новичок“. Това прилича на участие на правителството (в инцидента)“, аргументира се германският политик.

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар