„Отровното трио“ събра на среща лидерите на протеста

Официална среща на всички организации, партии и отделни лица, подкрепящи протеста, се е състояла днес в столичен хотел. Това става ясно от официално съобщение на „Отровното трио“ във Фейсбук със снимки, в което са изброени всички присъстващи с искане за оставка на премиера и главния прокурор.

На една маса са седнали Отровното трио – адвокат Николай Хаджигенов, арх. Велислав Минеков и пиар експертът Арман Бабикян, Боец на бившия гербаджия Георги Георгиев, Зелен Младост, който представлява бившата кметица Десислава Иванчева, „Изправи се БГ“ на Мая Манолова, НГИ „Системата ни убива“, ОСС.

 

В сбирката са участвали още бившият премиер Ренета Инджова, архимандрит Дионисий Стобийски, на когото е забранено от Светия синон на БПЦ да служи, ген. Димитър Шивиков, Петър Недевски, Единна народна партия на Мария Капон, Демократична България на Христо Иванов, Движение България на гражданите, партия ВОЛТ на Настимир Ананиев, Свобода, Възраждане с лидер Костадин Костадинов, Българска социалдемокрация – Евролевица с лидер Александър Томов, АБВ с лидер Румен Петков, Коалиция „Ние, Гражданите“ и други.

След срещата всички са се обединили в декларация, в която призовават протестиращите да не допускат да се повтори „кървавата сряда“ от 2 септември.

„Категорично заявяваме, че всички заедно сме непоколебими в усилията си и призоваваме да не се допуска полицейски произвол и насилие, както и опити за провокация, организирани от управляващите, с цел да се дискредитира мирния граждански протест“, заявяват лидерите на протестиращите. 

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар