Отварят последния участък след разширението на булевард „Монтевидео“ в София

Отварят последния участък след разширението на булевард „Монтевидео“ в София. Движението ще бъде пуснато на първия учебен ден, но продължава работата по изграждането на тротоарите. В близост до метростанцията ще бъде изграден и паркинг. Продължава работата и ремонтите на Южната дъга и булевард „Тодор Каблешков“.

 

По време на инспекцията на участъка кметът на столицата Йорданка Фандъкова коментира продължаващото втори месец гражданско недоволство срещу управляващите и главния прокурор. „Протестите в София са демократичния граждански дух на столицата. Като кмет винаги съм гарантира възможността свободно и мирно гражданите да изразят мнението си”, заяви Фандъкова.

 

За всяко дете в столицата ще има места в детските градини. Този понеделник се очаква пореден протест пред Столичната община на родители, чиито деца не са приети в ясли и детски градини. По предварителни сметки се очаква в следващите три години да се отворят 180 нови групи. Задача на районните кметове е да направят проучване, бюджетът за изграждането на новите детски заведения ще бъде делегиран на тях


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар