Олег Асенов: Винетките вече се активират до 5 минути от закупуването им

Гарантирам, че всички закупени винетки ще бъдат активни до 5 минути от закупуването.

Това каза Олег Асенов, член на УС на АПИ, в предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия по повод случаи на граждани, които са си закупили винетка и са били санкционирани от камера минути по-късно.

 

Няма нито един гражданин, който да е глобен, защото талончето не е сработило, обяснява членът на УС на АПИ.

„Има разумно обяснение на всичко. Важно е да се обясни. Системата работи коректно, единственият проблем е, че за част от пунктовете има 30-минутно активиране. Този въпрос е решен още в същия ден. Ние сме инструктирали всички наши служители и партньорската мрежа, че случаите ще бъдат решени в полза на потребителя на пътя“, посочи Асенов.

„Това е в момента действащата законова регулация – продуктът се активира в момента на неговото закупуване. Продуктът е активен тогава, когато се види на сайта на БГ ТОЛ. Във всяко наше медйно съобщение съветваме гражданите да проверяват на сайта за своите винетки и да видят дали могат спокойно да пътуват“, каза още Асенов.

„Още същия ден беше отстранен проблемът в малко над 15 пункта, където сме идентифицирали проблем. Във всички останали канали за продажба активират до 5 минути след закупуването. Гарантирам, че днес и сега всички закупени винетки ще бъдат активни до 5 минути от закупуването. Ако витенката е месечна, тя е валидна 30 дни от закупуването до края на деня , на 30-ия ден. В закона има дефиниция какво е месец, ден и продукт за валидност, т.е тя хваща от днес до края на 30-ия ден. Не продаваме по-малък продукт, а предоставяме такъв продукт, какъвто е дефиниран в законовата рамка. Продуктът не е часова винетка“, допълни той.

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар