Окончателно: Съдът остави в ареста Кристиян Николов, убил в катастрофа Милен Цветков

Състав на Софийския апелативен съд остави в ареста 22-годишния Кристиан Николов, който предизвика катастрофа, убила журналиста Милен Цветков навръх Великден.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Николов се яви лично в съдебната зала. „Моля да измените мярката ми за неотконение в домашен арест. Ще я спазвам и ще бъда на разположението на съда“, каза той пред магистратите.

Николов е в ареста от 21 април, когато удари с колата си автомобила на чакащия на червен светофар телевизионен водещ. Според събраните по делото доказателства, Кристиан Николов е карал под въздействието на три наркотика и със скорост 99 километра в час.

Не е направил опит да спре, с което, твърди прокуратурата, е застрашил живота на пешеходци и автомобили, за които светофарът е светел зелено. Именно затова и обвинението му е за умисъл, което пък Наказателният кодекс санкционира със затвор до 20 години и дори доживотен затвор.

Според съдия Петър Стоицев, Кристиан Николов е безотговорен, лекомислен и самонадеян, осъзнавал е, че представлява опасност на пътя и въпреки това е карал рисково и затова трябва да остане в изолация, докато не се превъзпита.

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар