Общинската избирателна комисия удари Даниел Панов и ГЕРБ

  
Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Община Велико Търново Даниел Панов е санкциониран да свали незаконно налепените агитационни материали, с които той и партията му участват в местните избори. Панов е длъжен да прибере афишите, с които е „тапицирана“ северната част на стадион „Ивайло“ във Велико Търново. Наказанието на Даниел Панов е наложена от Общинската избирателна комисия по повод постъпила жалба от коалиция „БСП за България“, АБВ, „Движение 21“.

Стадионът е публична общинска собственост и местата, на които са налепени агитационните материали на кандидата за кмет на ГЕРБ Даниел Панов и на листата на ГЕРБ, не са определени за поставяне на афиши. Според Избирателния кодекс агитационни материали се поставят на определени от кмета места, а на сгради, огради и витрини – с разрешение на собственика или управителя на имота. Община Велико Търново не е давала съгласие в района на стадиона да има налепени плакати на Даниел Панов и на кандидатската листа на ГЕРБ, което означава, че агитационните материали са поставени в нарушение на Избирателния кодекс. Това е категоричното становище на председателя на Избирателната комисия Десислава Йонкова, която нарежда на Даниел Панов да свали незаконно налепените си афиши.

Освен усещането за безнаказаност, няма как по друг начин да си обясним действията на дългогодишен общински чиновник като г-н Панов.

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар