Обсебен от Наполеон известен руски историк обезглави любовницата си

Известен руски историк призна, че е убил любовницата си – бивш студентка – след като в река бе намерена раница с отрязани женски ръце, съобщава Би Би Си.

63-годишният Олег Соколов е бил пиян и е паднал в реката, докато се опитвал да изхвърли части от тялото, съобщиха местните медии. Тогава полицията открила обезглавеното тяло на 24-годишната Анастасия Йешченко в дома му.

„Той призна вината си“, заяви адвокатът му Александър Почуев и добави, че съжалява за стореното и сега сътрудничи на полицията. Проф. Соколов е признал на полицията, че е убил любимата си по време на спор и след това е отрязал главата, ръцете и краката й. Той е планирал да се отърве от тялото, преди да се самоубие публично, облечен като Наполеон. Почуев заяви, че проф. Соколов – който е подложен на болнично лечение за хипотермия – може да е изпаднал в стрес, твърди адвокатът му.

 

Според руските медии Соколов признал, че е убил любовницата си от ревност. Извършил престъплението още на 7 ноември в апартамента си на брега на р. Мойка в центъра на Санкт Петербург. Скрил тялото и когато на другия ден след убийството поканил гости у дома си, те не забелязали нищо. Решил да се избави от тялото на части и за целта купил трион. Докато разчленявал трупа му ставало лошо и затова пиел. Именно затова паднал в реката, докато се опитвал да се избави от трупа.

Професорът разказал пред органите на реда, че планирал, след като се избави от тялото, да се самоубие и затова сложил предсмъртна бележка в джоба на сакото си. Планирал да извърши самоубийството си зрелищно – в Петропавловската крепост пред очите на гражданите и туристите, съобщават руските медии.

 

Историкът е написал няколко книги за Наполеон, а също така е съдействал като исторически консултант по няколко филма. Той и Йешченко са работели заедно по няколко творби. Двамата са изучавали френската история и са се наслаждавали на носенето на костюми от периода, като проф. Соколов се обличал като Наполеон. Студентите го описват като талантлив преподавател, говорещ френски и подражаващ на Наполеон, но и като „ненормалник“, наричал любимата си „Жозефин“ и желаещ да се обръщат към него със „сир“.


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар