Образувано е досъдебно производство за замърсяване на Марица в района на Димитровград

Досъдебно производство е образувано за замърсяване на водите на река Марица. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Вчера в 17.51 часа в оперативния център при РДПБЗН-Хасково е получен сигнал че в р. Марица в района на Димитровград до ТЕЦ-а реката е замърсена, загинали са 28 животни – едър рогат добитък, заведени от пастир на водопой. Според първоначалните данни те са пили вода от канал, която в последствие се влива в река Марица.

За произшествието са уведомени областната и местна администрация, кметските наместници на селата по поречието на р. Марица, както и РИОСВ и БАБХ. В Димитровград е сформиран щаб. Своевременно противопожарни екипи са извадили от реката част от умрелите животни.

 

Съвместни екипи от Свиленград и Симеоновград са извършили обход по поречието на река Марица, за да предупредят къмпингуващи туристи и рибари.

Под ръководството на Районна прокуратура Димитровград, с цел установяване източника на замърсяването се извършват процесуално-следствени действия в производствени бази и цехове на предприятия, находящи се в района на местопроизшествието „Източна индустриална зона“. Работата по изясняване на всички обстоятелства по случая продължава.


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар