Нов iMac с процесор Intel вероятно ще се появи през август

След като Apple обяви, че започва преход към собствени процесори и при компютрите си Mac, мнозина, включително и аз, зачакаха новини и подсказки кога ще се появят първите модели с Apple Silicon. Това изглежда ще се случи през есента, но преди това Apple ще извади още някоя машина с процесор от Intel. Според информация от Джон Просър в Twitter още през август ще бъде обявен нов iMac.

През уикенда се появиха слухове, че тази седмица Apple ще представи нов iMac. Просър веднага опроверга информацията и по-късно сподели, че нов iMac се задава през август. 

Оказва се обаче, че това няма да е модел с Apple Silicon, а все още с процесори на Intel. Другото разочарование е, че компютърът няма да е с очаквания нов дизайн, а ще запази визията на своите предшественици. 

Припомням ви, че се очаква Apple да покаже нов модел iMac с изцяло променена визия, вдъхновена от таблетите iPad Pro (макетът отгоре). На този етап няма коментари в тази посока, но по всичко изглежда, че въпросният редизайн на iMac ще дойде и с първите модели с процесори от Apple. 

Apple потвърди, че до края на 2020 г. ще пусне поне един компютър с Apple Silicon. Говори се, че това ще бъде нов 13.3″ лаптоп MacBook Pro, но заедно с него или малко по-късно може да излезе и въпросният променен iMac. 

На този етап ни остава само да изчакаме анонса следващия месец, за да се изясни и какво Apple ще запази за есента. 


Източник: nixanbal.com

Твоят коментар